Four pics of Art

To start shooting with wide angle had the same effekt on me as when I tested the macro lens for the first time. I had to compose the scenery more carefully in the picture.

It is common with wide angle lenses that the image is distorted on the edges but a good wide angle lens capture much of what we can see. Therefore Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art is a good tool for indoor photography, architecture, cars and street photography. A wide angle lens that can give you very cool effects on your shooting objects. Try it out!

kirkkokatu1
The Clock Tower
kirkkokatu3
The watch’s engine build 1898 and still ticking

SVENSKA: Då jag började fotografera med ett vidvinkelobjektiv hade det samma effekt på mig som när jag testade makro för första gången. Var tvungen att iakta kompositionen i rutan mer än “normalt”.

Det är ganska vanligt att bilden förvrängs ut mot kanterna med vidvinkelobjektiv, men en bra lins fångar det mesta av vad ögat kan se. Sigma 18-35mm f / 1,8 DC HSM Art är känd för sin höga kvalité och är ett perfekt verktyg för inomhusfotografering, arkitekturfotografering, fotografering av fordon och fotografering ute på stan. Testa du också, så får uppleva de häftiga effekter som bar ett  vidvinkelobjektiv kan ge!

kirkkokatu2
I have used lens correction for this pic in post processing
kirkko_original
The original photo converted from RAW

SUOMEKSI: Kun aloitin kuvata laajakulmaobjektiivilla sillä oli sama vaikutus minuun kuin testasin makroa ensimmäistä kertaa. Oli tarvetta tarkkailla sommittelua ruudussa enemmän mitä olin tottunut tekemään.

On hyvin tavallista, että kuva vääristyy varsinkin laidoilta laajakulmaobjektiivilla, mutta laadukas linssi välittää kameralle sitä mitä silmä näkee ilman suurempia vääristymiä. Sigma 18-35mm f / 1,8 DC HSM Art on korkelaatuinen linssi ja sitä kannattaa käyttää kun kuvaat esim. sisustuksia, arkkitehtuuria, ajoneuvoja tai ihmisiä kaduilla. Kokeile sinäkin laajakulmalinssiä niin voit kokea jotain uutta, kuvia jotka ainostaan laajakulmaobjektiivi saa aikaiseksi!

 

kirkkokatu4

3 thoughts on “Four pics of Art

  1. Nice images! I like the detail in the watch engine. I need to start applying lens correction to my wide angle shots. What program or software do you use for lens correction?

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s